Ingediend door Tom van Sundert op

Op zaterdag 23 september opende JC Helden het wedstrijdseizoen op het Bushi Open toernooi in Arnhem. Een toernooi met direct een hoog niveau! Andra Pestisor, na een overstap pas net bij onze club, judode overtuigend en knokte hard voor al haar wedstrijden. Ze wist alles met ippon te winnen en werd kampioen! Maud Wolsing, ook trainend bij JCH, won tot de finale alle partijen met goed verzorgd judo. De finale ging helaas verloren, maar toch een mooie zilveren medaille. Vian van Dril pakte na enkele zware potten een bronzen medaille.
Sanne van Sundert wist als jongste en lichtste in haar categorie knap 1 keer te winnen, maar verloor daarna 2 keer en miste daarmee net het brons. Voor de rest zijn een aantal judoka’s net overgestapt naar een nieuwe gewichtsklasse, zat het net niet mee of waren de poules heel sterk bezet. Her en der werden er wel nog een aantal partijen gewonnen, maar podiumplekken zaten er niet meer in. De nodige lessen geleerd en nu op naar de volgende toernooien.