Welkom Gast

NK Judo

Geschreven door Frans Manders op .

 

Op het NK Judo in de Topsporthal in Almere was de club voor het eerst in haar geschiedenis vertegenwoordigd, en dan ook meteen door twee judoka’s
Op zaterdag 28 september heeft Guus Manders namens JC Helden meegedaan aan het NK Judo in Almere. Na een zeer sterk NKT drie weken geleden deed hij mee in de klasse -66kg. Zijn eerste pot kwam hij uit tegen Belkaid. Guus begon sterk aan de wedstrijd, maar verloor daarna de grip op de partij waardoor hij uiteindelijk verloor. In de herkansing kwam hij tegen de fysiek sterke Schoof. De eerste 3 minuten gingen gelijk op met enkele kansen voor Guus. In de laatste minuut werd hij helaas verrast en daarmee zat zijn toernooi erop. In een deelnemersveld met internationale toppers en judoka's in het topsporttraject een knappe prestatie van Guus om hier tussen te staan!!
Op zondag 29 september was het de beurt aan Mark van Dijk. Mark verloor de eerste wedstrijd in de golden score van Coen van Winden. Daarna won Mark in de herkansing zijn eerste wedstrijd met Ippon door middel van een senkaku van Hessel Nilolai. Ook van Bobby Goedhart werd met ippon in de golden score gewonnen waarna Mark mocht aantreden voor het brons. Deze wedstrijd was een herhaling van de finale van het Nationale Kwalificatietoernooi tegen Jan-Willem Loer. Dit keer verloor Mark echter waardoor hij vijfde werd.