Welkom Gast

LK Jeugdteams 2019

Geschreven door Frans Manders op .

Op zondag 26 mei heeft Judoclub Helden op het LK jeugdteams deelgenomen met twee teams. Zowel de jongens als de meisjes tot 12 jaar waren met een compleet team aanwezig! Het jongens team bestond uit Djow Joris, Luuk van den Berg, Kep Verkoeijen, Ryan Dielissen en Willem Zelen.  Het meisjes team bestond uit Vian van Dril, Lieke Verstappen, Daisy van Os, Fleur van Sundert, Line Bos en Minke Boonen.
De jongens tot 12 jaar begonnen tegen een mix team van Reuver en Venlo. Dit bleek ook direct de uiteindelijke kampioen. De wedstrijd ging helaas verloren met 4-1. Balen, maar knop om en door. Daarna liet het team mooi judo zien! Dit resulteerde in erg spannende wedstrijden die alle vier pas in de laatste partij beslist werden. De jeugd van Helden wist zowel van Hercules, Gennep / Maasduinen 1 en 2 en Oud Geleen te winnen. Hiermee plaatst ons team zich voor het NK in juni.

De meisjes mochten direct starten tegen de favoriet Hercules. Hieruit bleek direct dat de meisjes in topvorm waren, ze wonnen dan ook met 5-0! De andere wedstrijden tegen Maastricht en Gennep / Maasduinen werden ook overtuigend gewonnen. De meisjes van Helden kroonde zich hiermee tot Limburgs kampioen!

Naast onze eigen teams hebben Joris Verstappen en Noa Janssen zich ook weten te plaatsen voor het NK. Zij hebben in de teams van Hercules deelgenomen.

Allemaal proficiat en nu op naar het NK!!