Welkom Gast

Soorten Wedstrijden

Welke soorten Wedstrijden zijn er voor de beginnende en gevorderde Judoka? 

Interne Competitie

Judoclub Helden heeft samen met een aantal andere judoclubs in de omgeving een competitie opgezet, speciaal voor beginnende judoka's die aan wedstrijden willen deelnemen maar nog geen wedstrijd ervaring hebben.Judoka's van 6 tot 12 jaar en t/m oranje band kunnen hier aan deelnemen. J.B.N. lidmaatschap is verplicht.Iedereen die hier aan mee wil doen krijgt een wedstrijdkaart waarop vermeld staat: 

- in welke groep hij/zij is ingedeeld, wat afhankelijk is van het gewicht.
- Wanneer
- waar
- hoe laat het is.

Na inschrijving worden de judoka's ingedeeld in poules. Tevens wordt op deze wedstrijdkaart de behaalde plaats van de dag genoteerd.
De nrs 1, 2 en 3 krijgen een medaille.


Jeugd Competitie (JJCL)

Een volgende stap in het wedstrijdjudo is deelname aan de Jeugd Competitie Limburg. Dit is een team competitie waar teams van verenigingen tegen elkaar strijden in een systeem van promotie en degradatie. Alle wedstrijden in deze competitie worden gehouden in sporthal "'de Hamar" te Belfeld De vereniging bekijkt ieder jaar of er vanuit de jeugdleden voldoende Judoka's in verschillende gewichtsklasses aanwezig zijn om teams samen te stellen.
 

Toernooien

Veel judoverenigingen organiseren diverse Toernooien. Dit kunnen zowel beginners als Bokaal toernooien zijn. Bij de beginnerstoernooien wordt er bij de poule indeling zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de Judoka's. Bij bokaal toernooien worden de poule's igedeeld naar leeftijd (geboortejaar), dames of heren en gewichtsklasse.


Distriktskampioenschappen 

Distriktskampioenschappen  worden georganiseerd door de Judo Bond Nederland distrikt Limburg.Dit zijn kampioenschappen waar nationale kampioenschappen opvolgen. Voor de jeugd  ( jonger dan 12 jaar) zijn nog geen nationale kampioenschappen, dan worden het distriktswedstrijden genoemd.