Koninklijke onderscheiding Jan Coopmans

Beste leden en ouders,

Trots en met grote blijdschap kunnen wij jullie mededelen dat onze hoofdtrainer Jan Coopmans, nadat hij op 18 april de bijzondere waarderingsprijs en de sporttrofee van de gemeente Peel en Maas heeft gewonnen, nu ook beloond is met een koninklijke onderscheiding.Op 25 april heeft Jan deze onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Wilma Delissen.

Jan heeft deze koninklijke onderscheiding ontvangen omdat hij zich al ruim 37 jaar met hart en ziel inzet voor judoclub Helden, en al 28 jaar voor judovereninging Meijel.
De lange periode als trainer is al een grote prestatie op zich. De manier waarop Jan dit heeft ingevuld is extra bijzonder. Jan is een trainer die voor iedere judoka veel aandacht heeft, ongeacht of  het gaat om één van onze getalenteerde wedstrijdjudoka’s, of om een kind dat trouw de trainingen bezoekt, misschien wat onzeker is en zijn steun en motivatie net zo hard nodig heeft.

Door zijn bescheidenheid en warme persoonlijkheid weet Jan veel mensen  steeds weer te binden aan de club. Daarnaast is Jan actief als coach, houdt hij zich bezig met het opleiden van trainers en staat hij altijd klaar om te helpen met jeugdkamp, survivals en de vele andere activiteiten van onze club.

Een bijzondere man die op een bijzondere manier door de jaren heen duizenden kinderen waarden en normen, respect voor elkaar en natuurlijk judo heeft bijgebracht…

Wij zijn ervan overtuigd dat Jan blij zal zijn met felicitaties op een kaart maar nog leuker is het om deze kleurplaatuit te printen, in te kleuren en er een persoonlijke wens voor Jan aan toe te voegen. Neem deze dan de eerstvolgende training mee en geef hem aan Jan!

Lintje Jan