Welkom Gast

Survival 2013

Geschreven door Webmaster op .

Op zaterdag 24 augustus om zeven uur verzamelden we ons in Meijel om weer naar Sprimont te gaan voor de jaarlijkse survival. Toen iedereen aanwezig was en iedereen een plaats in een auto had vertrokken we richting Sprimont.
Na een reis van iets meer dan anderhalf uur kwam iedereen veilig aan in de groeve ondanks een niet al te goede routebeschrijving. Eerst gingen we de slaapplaatsen inrichten en daarna werden we ingedeeld in vier groepen voor de activiteiten. Twee groepen gingen ’s morgens kanoën op de rivier en de andere twee groepen gingen klimmen in de groeve. Ikzelf mocht met mijn groep beginnen in de groeve.  
We gingen eerst een klein hoogte parcours doen waar we in netten moesten klimmen en over een balk moesten lopen. Als je dat had gedaan moest je via een touw naar boven in de toren klimmen om over een ander touw naar de overkant te lopen. Toen iedereen dat had gedaan, klommen we door het bos helemaal naar boven in de groeve waar we een grot in gingen. Aan het eind van de grot moesten we allemaal abseilen. Als je dat had gedaan kon je ook nog in een touwladder naar boven klimmen en weer omlaag gaan. Dit alles gebeurde veilig door goede instructeurs. 

’s Middags ging mijn groep samen met een andere groep kanoën in de rivier. In het begin zat ik met Darrel in een kano en later zat ik alleen in een kajak. Tijdens de tocht werden verschillende kano’s en kajaks met hulp van een aantal anderen gekanteld waardoor bijna niemand droog bleef.survival-2013 ’s Avonds was er een barbecue waar iedereen (denk ik) heerlijk had gegeten. Na de barbecue werd het kampvuur aangemaakt waar we natuurlijk met zijn allen gingen zitten tot we het moe waren. Toen het vuur voor een deel was uitgemaakt gingen ook de laatsten naar bed. Het duurde wel even voordat ik en bijna iedereen in mijn tipi kon slapen door een drietal mensen die het niet eens konden worden over de verdeling van de ruimte die ze hadden.
’s Morgens werden we al vroeg gewekt door een paar vervelende jongens met pannen. Toen we allemaal op waren gestaan en de tipi al een beetje hadden opgeruimd gingen we ontbijten. En uiteraard maakten Ron en Mark, dit keer met behulp van Rick, hun heerlijke eieren met spek, en later maakten ze nog wat frikadellen warm.
’s Middags gingen we nog met een gps wat ingrediënten zoeken voor het outdoor cooking. We maakten allemaal voor onszelf een pizza en een banaan waar hagelslag in werd gedaan die later op hete kolen warm werd gemaakt. Ook werd er nog een stoofpot met allemaal groenten gemaakt.
Toen iedereen klaar was met eten en alles was opgeruimd konden we beginnen aan de terugreis, waarmee het survival weekend dus aan het einde was gekomen.
 
Guus Manders.