Regels en procedures

Protocollen JCH

Voor Judoclub Helden is het belangrijk dat we onze leden een veilig sportklimaat kunnen bieden, waarin zij zich op een prettige en positieve wijze kunnen ontwikkelen in hun sport. De trainers bevorderen deze ontwikkeling door het scheppen van een veilig klimaat, in een prettige sfeer, bij de trainingen en/of wedstrijden.

In veruit de meeste gevallen lukt dit door de ongeschreven regels aan te halen, maar soms is het gewenst om duidelijke afspraken met de leden te maken. Een van die duidelijke regels is bijvoorbeeld dat leden met respect met elkaar dienen om te gaan. Deze afspraken en regels hebben we vastgelegd in de volgende, verschillende, protocollen: Regels orde en gedrag, Protocol seksuele intimidatie, Pestprotocol en Procedure vertrouwenspersoon.

Deze protocollen zijn de vastgelegde wijze waarop we het ongewenste gedrag van leden in voorkomende gevallen benaderen. Het biedt alle betrokkenen duidelijkheid over de impact, ernst en ook specifieke aanpak van dit ongewenste gedrag.

Al deze protocollen zijn hier te vinden:

eventuele vragen naar aanleiding van deze protocollen kunnen jullie stellen aan onze bestuursleden

KLEDING

Enkele tips en regels omtrent de kleding van de Judoka en de Hygiène

De kleding van een judoka bestaat uit een judogi (judopak) en een obi (band). Judopakken kunt u bestellen of direct kopen, indien op voorraad bij een van de bestuursleden die in de dojo aanwezig is.. Het pak moet goed zitten de mouwen en broekspijpen mogen niet te kort of te lang zijn. Verder moet de judoka nog een paar slippers hebben. Deze worden gebruikt om van het kleedlokaal naar de mat te lopen. Want alleen op de mat mag met blote voeten worden gelopen.

HYGIËNE

Wat betreft dit onderwerp zorg voor:

• een schoon judopak.
  • schone voeten en handen.
  • kortgeknipte nagels van tenen en handen. (mede i.v.m. de veiligheid, zodat er hierdoor geen verwondingen kunnen ontstaan).
  • niet met het judopak op straat komen, dus in het kleedlokaal omkleden.